Московський НПЗ зупинив установку для переробки нафти після атаки дронів - Reuters

Московський НПЗ зупинив установку для переробки нафти після атаки дронів - Reuters

Укрінформ
Московський нафтопереробний завод (НПЗ) призупинив роботу установки комбінованої переробки «Євро+» після пожежі через атаку дронів 1 вересня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на три обізнаних джерела, передає Укрінформ.

Завод може відновити роботу після ремонту через п'ять-шість днів, додали джерела. У «Газпромнефти» на запит Reuters про коментарі не відповіли.

Московський HПЗ належить «Газпромнефти», нафтовому підрозділу російського газового гіганта «Газпром». На установку «Євро+» припадає близько 50% загальної потужності заводу з первинної переробки нафти, оскільки її установка з перегонки сирої нафти має потужність 6 мільйонів тонн нафти на рік. До складу «Євро+» також входять установка риформінгу потужністю 1 мільйон тонн на рік і установка гідроочищення дизельного пального потужністю 2 мільйони тонн на рік.

Торік, за даними Reuters, обсяг переробки НПЗ склав 11,6 мільйона тонн сирої нафти, з якої виробили бензин, дизельне пальне та авіаційний керосин.

Читайте також: На великому НПЗ в Омську стався вибух, почалася пожежа - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти неділі безпілотники атакували Москву та низку інших регіонів Росії, внаслідок чого виникла пожежа на Московському НПЗ.

Мер Москви Сергій Собянін поінформував, що внаслідок падіння трьох дронів було пошкоджено окреме технічне приміщення Московського НПЗ. На підприємстві виникла пожежа, якій було надано максимальний ранг складності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-