Мільйон барелів нафти: у Червоному морі намагаються запобігти витоку з ураженого хуситами танкера

Мільйон барелів нафти: у Червоному морі намагаються запобігти витоку з ураженого хуситами танкера

Фото
Укрінформ
У Червоному морі приватні компанії та військові з країн ЄС та США намагаються запобігти маштабному розливу нафти з грецького танкера, пошкодженого внаслідок обстрілу бойовиками-хуситами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Тривають заходи, щоб запобігти витоку близько мільйона барелів нафти у Червоне море з танкера, що став мішенню для повстанців хуситів", - йдеться у повідомленні.

Судно MV Sounion, яке належить Греції та йшло під її прапором, було залишене екіпажем біля узбережжя Оману після того, як 21 серпня по ньому завдали удару єменські хусити.

Приватні компанії під охороною збройних сил країн ЄС намагаються врятувати судно, яке потенційно може спровокувати один із найбільших витоків нафти з танкера в історії та, де все ще, станом на понеділок, тривала пожежа.

Як зазначається, на танкері, що належить грецькій компанії та зараз дрейфує біля узбережжя Оману, знаходиться близько мільйона барелів нафти, які можуть потрапити у воду та спричинити масштабну екологічну катастрофу.

У Центральному командуванні США ввечері у вівторок повідомили, що операція ще триває, і ризик витоку нафти зберігається, та звинуватили підтримуваних Іраном хуситів у "безвідповідальних актах тероризму".

У Державному департаменті нещодавно попереджали, що в разі розливу нафти з танкера він може стати у чотири рази більшим за катастрофу судна Exxon Valdez у 1989 році, коли витік нафти біля берегів Аляски забруднив близько 2100 км узбережжя.

Протягом останніх 10 місяців хусити атакували декілька кораблів у Червоному морі. Ця кампанія, за словами підтримуваного Іраном угруповання, спрямована на підтримку дій ХАМАСу в Газі.

Читайте також: Хусити атакували два нафтові танкери у Червоному морі

Як повідомлялося, хусити перше завдали ударів ракетами та безпілотниками по суднах у Червоному морі торік у листопаді. Вони стверджують, що діють на знак солідарності з палестинцями у секторі Гази.

Загалом з початку війни у Газі хусити атакували понад 70 суден, з них вони захопили одне судно і потопили ще два, загинули щонайменше троє моряків.

Фото: EUNAVFOR ASPIDES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-