У Росії заочно засудили блогера до 8 років через відео про підрив Каховської ГЕС

У Росії заочно засудили блогера до 8 років через відео про підрив Каховської ГЕС

Укрінформ
У Москві суддя Басманного районного суду Борис Сафарін заочно засудив блогера Олександра Шпака до восьми років колонії у справі про військові «фейки».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Медіазона».

Приводом для кримінального переслідування стало коротке відео, опубліковане в Інстаграмі після підриву Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. У ньому Шпак заявив, що в руйнуванні греблі винні російські військові, які, на його думку, зробили це навмисно перед контрнаступом ЗСУ.

«Екологічна катастрофа, яку завдано Україні, — вона величезна. Після закінчення війни все, звичайно, буде відновлено в найкоротший термін. Ну, а для рашистів це ще й величезні репарації, які ляжуть на плечі не просто сьогоднішніх поколінь, а й наступних», — прокоментував Шпак.

Кримінальну справу проти блогера порушили за півтора місяця після виходу ролика, 18 липня 2023 року. Перед цим йому п'ять разів виписували штрафи за адміністративною статтею про дискредитацію армії.

Уточнюється, що прокурор Худякова вимагала для блогера 8,5 років колонії.

Читайте також: За час війни на жителів Росії склали понад 10 тисяч протоколів за «дискредитацію» армії

Повідомляється, що Олександр Шпак, якому зараз 45 років, під час життя в Росії був гостем ток-шоу на федеральних каналах, де розповідав про свої пластичні операції та татуювання. Блогер поїхав із Росії до Туреччини 2020 року.

Зараз, відповідно до інформації у соцмережах, він живе у США. Шпак регулярно критикує у своїх акаунтах повномасштабне вторгнення Росії в Україну та викладає кадри з наслідками бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, у Севастополі затримали чоловіка за «дискредитацію» армії РФ у соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-