Білий дім веде переговори з Конгресом, щоб «врятувати» $6 мільярдів допомоги Україні - ЗМІ

Білий дім веде переговори з Конгресом, щоб «врятувати» $6 мільярдів допомоги Україні - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоб отримати дозвіл на використання 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні до кінцевого терміну - 30 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела обізнані з цим питанням.

"Адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоб отримати дозвіл використати 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні до кінцевого терміну 30 вересня", - повідомили джерела.

Президентські повноваження зі скорочення озброєнь (PDA), ключовий компонент пакету допомоги Україні на суму 61 ​​мільярд доларів, схваленого Конгресом у квітні, дозволяє президенту США передавати оборонні товари та послуги зі запасів країни у відповідь на надзвичайні ситуації.

PDA були основним механізмом, який адміністрація Байдена використовувала для доставки зброї в Україну.

Читайте також: У США пояснили, чому не дозволяють Україні застосовувати ATACMS по цілях в Росії

Однак більшість з 7,8 мільярдів доларів США, виділених на PDA в законопроєкті, не використали, внаслідок чого чиновникам тепер доводиться шукати спосіб не допустити закінчення терміну в 6 млрд доларів США в міру наближення крайнього терміну 30 вересня — кінця 2024 фінансового року.

Джерела, близькі до переговорів, повідомили, що Державний департамент США сподівається долучити продовження повноважень PDA до законопроєкту про короткострокові надзвичайні витрати, який Сенат та Палата представників мають ухвалити цього місяця, щоб уникнути зупинки роботи уряду 30 вересня.

За даними Reuters, помічники конгресменів наполягають на тому, що рішення буде знайдено, враховуючи існуючу потужну двопартійну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, одразу декілька громадських об’єднань США звернулися до Держдепартаменту з проханням використати решту 6,2 мільярда доларів для допомоги Україні, які все ще доступні у межах президентських повноважень, проте лише до кінця бюджетного року, який спливає 30 вересня. Фінансовий рік у США для федерального уряду триває з 1 жовтня до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-