Голова Військового комітету НАТО побував з візитом у Монголії

Голова Військового комітету НАТО побував з візитом у Монголії

Укрінформ
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер 8-10 вересня здійснив візит до Монголії, під час якого зустрівся з політичним та військовим керівництвом країни, відвідав меморіальний комплекс Чингісхана на знак поваги до багатої історії та військових традицій Монголії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Північноатлантичного альянсу.

«З 8-го по 10-те вересня 2024 року голова Військового комітету НАТО адмірал Бауер відвідав давнього партнера НАТО – Монголію на запрошення начальника генерального штабу збройних сил Монголії. Візит адмірала Бауера підкреслює значення, яке НАТО надає партнерству з Монголією, та дозволив висловити зобов’язання НАТО з розвитку діалогу і взаємосумісності та поінформувати про підсумки Вашингтонського саміту 2024 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, партнерство між НАТО і Монголією знаходить свій прояв у таких сферах як освіта, миротворча діяльність та розвиток спроможностей. Адмірал Бауер передав монгольським партнерам послання, що країни-члени НАТО і Монголія як демократичні країни поєднані спільними фундаментальними прагненнями до миру і стабільності.

Під час візиту голова Військового комітету НАТО відвідав тренувальний центр операцій з підтримки миру «П’ять пагорбів», який був визнаний складовою міжнародної мережі подібних навчальних центрів та увібрав досвід, набутий Монголією під час участі у міжнародних місіях під егідою НАТО вже упродовж понад 16 років, включаючи операції в Косові та Афганістані.

Читайте також: МЗС України не розглядає створення об’єднаної місії до ЄС та НАТО

Адмірал Бауер зустрівся з державним секретарем Міністерства оборони і з секретарем Ради національної безпеки Монголії та наголосив на цінності військового співробітництва у світі, де виклики з безпеки більше не є регіональними, а мають глобальний характер.

«На завершення візиту адмірал Бауер відвідав меморіал Чингісхана, що присвячений багатій історії Монголії та її військовим традиціям», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАТО і Монголія започаткували діалог та співробітництво з 2005 року. У 2024 році Монголія підвищила рівень такого співробітництва з Альянсом шляхом укладення Першої індивідуальної програми партнерства з НАТО. Цей документ окреслює співробітництво з широкого кола питань, включаючи програму «Жінки, мир та безпека», боротьбу з кліматичними змінами, питання безпеки та кризовий менеджмент, безпеку населення та кібернетичну оборону.

У жовтні 2024 року НАТО і Монголія проведуть військові переговори у штаб-квартирі Альянсу.

Як повідомлялося, союзники по НАТО приділяють велику увагу розвитку партнерства, зокрема з країнами Азії та Тихоокеанського регіону, оскільки сучасна безпека має не регіональний, а глобальний вимір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-