Путін відповідає на мирні пропозиції новим терором - Бербок

Путін відповідає на мирні пропозиції новим терором - Бербок

Укрінформ
Єдиною відповіддю Путіна на всі спроби наблизити мир в Україні є лише посилення насильства.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільній пресконференції з індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром у Берліні 10 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

Європа щодня працює з Україною над питанням досягнення миру, - підкреслила Бербок.

«Останні 2,5 роки ми щодня вживаємо зусиль заради того, щоби мир став хоча би на міліметр ближче», - сказала вона.

Але, констатувала дипломатка, на жаль, на абсолютно кожний крок в напрямку миру, хто б його не пропонував, «Росія відповідала новим терором, новими стражданнями та смертями; … і, з європейської точки зору, 2,5 роки єдиною відповіддю від російського президента є: «замість переговорів я хочу знищити Україну».

Але це не означає, що треба припинити зусилля, підкреслила вона.

Читайте також: У спробі русифікації України Кремль зазнав повної поразки - президент Фінляндії

Очільниця МЗС підтвердила, що Росію було запрошено на другий Мирний саміт, але та дуже швидко відповіла відмовою. Це, за її словами, вчергове показує, що в даний момент російський уряд продовжує переслідувати мету, яку задекларував 24 лютого 2022 року, а саме – знищити Україну. Крім того, ціллю Путіна є знищення європейського мирного порядку, і він намагається робити це за допомогою гібридної війни. Отже не треба бути наївними: коли Путін говорить про мир, він лише хоче отримати паузу, щоби накопичити сили та повністю заволодіти Україною та погрожувати іншим країнам, як от Молдова. Путін собі уявляє лише такий мир, який буде ним продиктований, заявила Бербок.

Глава МЗС ФРН відзначила роль Індії у намаганнях досягнення миру в Україні.

Субраманьям Джайшанкар своєю чергою зауважив, що його країна останні 2,5 року була «певним чином» задіяна в деяких ініціативах, зокрема, щодо «зернового коридору» та безпеки на ЗАЕС. Він нагадав, що прем’єр Індії Моді двічі зустрічався з Президентом Зеленським цього літа, а також провів переговори у Москві.

Водночас дипломат підкреслив, що Індія тримається думки, що «розбіжності та суперечки не можна вирішити шляхом війни» і «не вірить, що в цьому конфлікту рішення буде знайдено на полі бою». Отже Делі виступає за переговори, за залучення Росії до процесу обговорення.

Глава МЗС Індії перебуає в Німеччині з візитом, це другий його візит у ФРН, у лютому він відвідав Мюнхенську безпекову конференцію.

Індія не доєдналась до Резолюції Бюргенштоку, де в червні відбувся перший Саміт миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-