На Монблані знайшли мертвими чотирьох альпіністів

На Монблані знайшли мертвими чотирьох альпіністів

Укрінформ
Чотирьох корейських та італійських альпіністів, які три дні були заблоковані негодою біля вершини Монблану у вівторок знайшли мертвими.

Як передає Укрінформ, люди загинули від виснаження, повідомляє BFMTV з посиланням на префектуру Верхньої Савойї у Франції, де і знаходиться гора Монблан.

«Рятувальники спочатку знайшли мотузкову групу з двох корейців, а в безпосередній близькості - італійців ", - йдеться в повідомленні.

З альпіністами не було зв'язку з суботи, коли вони опинилися в пастці через негоду біля вершини гори. Тоді три мотузкові групи загубилися неподалік від вершини Монблану. Рятувальники зіткнулися з труднощами доступу до цього місця, і лише в неділю вранці, завдяки залученню значних ресурсів, вдалося евакуювати одну мотузкову групу з двох корейців на висоті 4 100 метрів.

Читайте також: Завірюха у Гімалаях забрала життя щонайменше дев’ятьох альпіністів

Але ще дві групи, що складалися з двох корейців і двох італійців, залишились в недосяжності. З того часу було зроблено кілька безуспішних спроб прорватись до альпіністів, однак це не вдалось ні італійським, ні французьким рятувальникам.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції на горі Монблан через падіння льоду загинув альпініст, ще четверо постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-