Швейцарія вперше проводить спільні навчання з ВПС Італії

Швейцарія вперше проводить спільні навчання з ВПС Італії

Укрінформ
Швейцарські та італійські військово-повітряні сили проводять перші у своєму роді спільні навчання в Істрані (Італія).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті швейцарського уряду.

"З 9 по 20 вересня 2024 року швейцарські та італійські військово-повітряні сили проводять спільні навчання в Істрані (Італія). Це – перші навчання такого роду, які мають на меті оцінити й розвинути власні можливості у порівнянні з італійськими, а також покращити оперативну сумісність. Метою навчань є посилення обороноздатності швейцарських збройних сил за допомогою міжнародної співпраці", - йдеться у повідомленні.

У навчаннях, відомих в Італії як SIFEX, беруть участь винищувачі F/A-18 швейцарських ВПС, літаки Eurofighter та F-35 військово-повітряних сил Італії.

Читайте також: У Латвії стартували військові навчання за участю країн НАТО

"Швейцарія є гостем 51° Stormo італійських ВПС на авіабазі Істрана. В Італії пілоти вдосконалюють свої знання і навички в галузі транснаціональної протиповітряної оборони. Особлива увага приділяється молодим пілотам, які тренуються вести повітряні бої вдень і вночі в межах і поза межами видимості над морем на малих висотах. Крім того, їх навчають плануванню і проведенню комплексних повітряних операцій (COMAO) і тактичним міркуванням", - зазначається у пресрелізі.

Загалом на навчаннях в Італії перебувають 50 військовослужбовців швейцарських збройних сил.

Як повідомляв Укрінформ, раніше нейтральні Австрія та Швейцарія офіційно приєдналися до ініціативи з протиповітряної та протиракетної оборони "Європейський небесний щит" (ESSI).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-