Румунія назвала удар РФ по сухогрузу в Чорному морі безпрецедентною ескалацією

Румунія назвала удар РФ по сухогрузу в Чорному морі безпрецедентною ескалацією

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії рішуче засудило атаку російських військ по судну в Чорному морі, назвавши його «безпрецедентною ескалацією дій Росії в її незаконній війні проти України».

Про це йдеться у заяві відомства у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Румунія рішуче засуджує напад РФ на торгове судно в Чорному морі. Ця безпрецедентна ескалація незаконної війни Росії проти України порушує міжнародне право і загрожує глобальній продовольчій безпеці. РФ повинна припинити напади на комерційні судна та поважати свободу судноплавства», - йдеться у заяві румунського МЗС.

Як зазначає Romania Insider, українське судно з пшеницею було вражене російською ракетою біля румунських територіальних вод за 55 км від румунського міста Сфинту - Георге. 

Читайте також: Після атаки РФ на судно в Чорному морі у світі різко зросли ціни на пшеницю

Румунська берегова охорона підтвердила інцидент і повідомила, що їхній корабель морського спостереження MAI 0201, який виконував місію з патрулювання і спостереження в цьому районі, був відправлений до судна, яке передало повідомлення, щоб надати допомогу в разі необхідності. Але потреба в допомозі не виникла.

У п’ятницю, 13 вересня, міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску повідомила у соцмережі Х, що провела телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном про «підтримку України та події у Чорному морі».

Читайте також: Генсек ООН зреагував на обстріл судна із зерном у Чорному морі

«Інциденти з безпілотниками, які порушили повітряний простір Румунії, є серйозними. Росія повинна негайно припинити такі дії, а також напади на комерційні судна», - написала Одобеску.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни в четвер, 12 вересня, завдали в Чорному морі ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту.

Фото: Фейсбук / Володимир Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-