У Молдові викрили угруповання, яке допомагало росіянам незаконно отримати громадянство

У Молдові викрили угруповання, яке допомагало росіянам незаконно отримати громадянство

Відео
Укрінформ
У Молдові викрили злочинне угруповання, яке допомагало громадянам Росії незаконно отримати посвідку на проживання або молдовське громадянство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker із посиланням на пресреліз Служби внутрішньої безпеки та боротьби із корупцією МВС Молдови (SPIA).

За версією слідства, члени угруповання знаходили громадян Росії, які хотіли уникнути служби в армії або ухилитися від санкцій. Ці люди прямо або через посередників зверталися до учасників угруповання, які за суми від 3 000 до 10 000 доларів США пропонували їм отримати посвідку на проживання за фіктивними трудовими угодами або навіть відновити громадянство Молдови.

Читайте також: У Молдові спростували російський фейк про транзит біоматеріалів з України

У SPIA повідомили, що для здійснення незаконної діяльності угруповання створило компанії, які пропонували консультації з питань міграції, тоді як сама діяльність підтримувалась «окремими співробітниками Головного інспекторату міграції».

Напередодні, 12 вересня, правоохоронці провели обшуки в офісах трьох компаній та Генеральному інспектораті міграції, внаслідок чого було вилучено понад 90 тисяч доларів та понад 12 тисяч євро, а також документи, контракти, мобільні телефони й інші предмети, які стосувалися розслідування.

Наразі розслідування цієї справи триває, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у січні влада Молдови заявила, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в країні фіксується різке збільшення кількості заяв про надання громадянства громадянам Росії.

Фото: politia.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-