Асоціації регіонів України та Франції у вересні підпишуть стратегічну угоду про співпрацю

Асоціації регіонів України та Франції у вересні підпишуть стратегічну угоду про співпрацю

Ексклюзив
Укрінформ
Українська асоціація районних та обласних рад у вересні укладе угоду про партнерство з Асоціацією регіонів Франції (Régions de France), що знаменуватиме розвиток партнерства між двома країнами не лише на міждержавному, а й локальному рівні.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила президент української асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Ми вже кілька років плідно співпрацюємо з французьким регіоном-побратимом Гранд–Ест. Тож зараз вийшли на новий рівень. Президент цього регіону залучив асоціацію, що об’єднує всі регіони Франції, і допоміг нам вивести нашу взаємодію в масштаб країни. 26 вересня ми підпишемо спільну угоду із планом якомога швидше знайти партнера для кожної української області», - сказала Єгорова-Луценко.

За її словами, у Страсбург прибудуть більш як десять голів районних та обласних рад Херсонщини, Одещини, Миколаївщини, Запоріжжя, Черкащини та інших регіонів України.

«Французи підтримали Харківщину, коли нам потрібні були генератори та очисні споруди, однак зараз настав час для глобальніших речей. Гранд-Ест також допоможе підібрати регіони у своїй країні, які будуть допомагати та співпрацювати з українськими побратимами», - пояснила вона.

Єгорова-Луценко зазначила, що багато українських міст мають побратимів у Франції, як-от Париж та Київ, Вінниця та Нансі, Харків та Страсбург, однак з регіонами-побратимами складніше.

«Тому нам важливо окрім укладання глобального партнерства між двома асоціаціями провести також перехресні зустрічі між президентами регіонів Франції та очільниками областей України. Таким чином ми інтегруємо Україну в Євросоюз на рівні органів місцевого самоврядування», - зауважила вона.

Гранд-Ест – це один з найбільших, економічно потужних французьких регіонів, розташований на північному сході Франції. Він межує з чотирма країнами Євросоюзу. Його адміністративним центром є місто Страсбург.

Читайте також: Закордонні партнери фінансують відновлення 34 закладів освіти на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи узяв на себе зобов’язання підтримувати Україну в реформуванні органів місцевого самоврядування та досягненні стандартів місцевої демократії на принципах Європейської хартії місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-