Греція на рік заборонить короткострокову оренду житла в Афінах

Греція на рік заборонить короткострокову оренду житла в Афінах

Укрінформ
Уряд Греції з наступного року заборонить видачу нових ліцензій на короткострокову оренду житла в трьох центральних районах Афін і підвищить податок на таку оренду.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Уряд заявив, що заборона набуде чинності 1 січня 2025 року. Міністр туризму Греції Ольга Кефалогянні уточнила, що заборона може бути продовжена.

За словами міністра фінансів Костіса Хатзідакіса, щоденний податок на короткострокову оренду буде збільшено до 8 євро з 1,5 євро на період з квітня по жовтень. У зимові місяці податок зросте до 2 євро з 0,5 євро.

Таким чином Греція намагається збалансувати прибуткову індустрію з потребами місцевих жителів, які стикаються з нестачею житла. Оскільки багато власників житла здають його в короткострокову оренду туристам, афінянам важко знайти доступне житло для довгострокової оренди.

Читайте також: В Іспанії поновилися антитуристичні протести

Загалом у 2024 році Греція очікує, що її доходи від туризму сягнуть 22 мільярдів євро, що є рекордним показником. Середземноморська країна повідомила про рекордні доходи від туризму у 20,6 мільярда євро минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосив про наміри запровадити збір у розмірі 20 євро з пасажирів круїзних лайнерів на островах Санторіні та Міконос під час піка літнього сезону, щоб запобігти надмірному туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-