В Ізраїлі затримали бізнесмена, який планував убивство Нетаньягу

В Ізраїлі затримали бізнесмена, який планував убивство Нетаньягу

Укрінформ
Ізраїльська поліція і спецслужби заявили, що зірвали іранську змову, яка мала на меті вбивство вищого керівництва країни, в тому числі прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

Про це повідомляє ABC News, передає Укрінформ.

73-річний ізраїльський бізнесмен з міста Ашкелон Моті Маман звинувачується в тому, що він двічі незаконно в'їжджав до Ірану через Туреччину, де зустрічався з офіцерами розвідки, які керували іранськими планами замаху. Вони обговорювали, як стверджується, плани нападу на Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галланта, керівника розвідки «Шин-Бет» Ронен Бар і колишнього прем'єр-міністра Нафталі Беннета.

Читайте також: Нетаньягу заявив, що «глибоко шкодує» про події 7 жовтня

Поліція і Шин-Бет заявили, що ймовірна змова мала на меті помсту за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханейха в Тегерані в липні, в якому Іран звинуватив Ізраїль.

У спільній заяві поліції і Шин-Бету Мамана також звинуватили в тому, що він обговорював можливість виконання функцій грошового кур'єра для інших осіб в Ізраїлі, які співпрацювали з іранським режимом, пошуку російських і американських агентів для ліквідації опонентів Тегерана в Європі і США і вербування «подвійного агента» Моссаду.

Він вимагав передоплату в розмірі 1 мільйона доларів перед виконанням будь-яких завдань, заявили поліція і Шин-Бет, але нібито отримав лише суму, еквівалентну приблизно 558 000 доларів.

Влада висунула звинувачення Маману 19 вересня.

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю заборонив міністрам відвідувати Храмову гору без його дозволу

Як повідомляв Укрінформ, Іран пообіцяв помститись Ізраїлю через убивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії 31 липня у столиці Ірану. Тоді верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю».

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-