Росія створює ШІ-контент для впливу на вибори у США - американська розвідка

Росія створює ШІ-контент для впливу на вибори у США - американська розвідка

Укрінформ
Росія створює більше контенту зі штучним інтелектом для впливу на президентські вибори в США, ніж будь-яка інша країна.

Про це Reuters на умовах анонімності розповів представник Офісу директора національної розвідки (ODNI) США, передає Укрінформ.

Представник американської розвідки зазначив, що ШІ-контент, вироблений Москвою, «відповідає ширшим зусиллям Росії, спрямованим на підтримку кандидата-республіканця Дональда Трампа і дискредитацію віцепрезидентки Камали Гарріс і Демократичної партії, в тому числі за допомогою конспірологічних наративів».

Він сказав, що Росія є набагато більш витонченим гравцем і має краще розуміння того, як працюють вибори в США, та визначає цілі для впливу.

Як приклад представник ODNI навів заяву Міністерства юстиції США від 9 липня про припинення операції, яку підтримувала Москва, коли через соціальні мережі поширювались прокремлівські меседжі у США та інших країнах.

Читайте також: Підозрюваний у замаху на Трампа залишив листа з детальним описом своїх планів

Він також додав, що Китай використовує ШІ-контент, намагаючись вплинути на те, як його сприймають у світі, але не втручається у вибори в США. Іран також використовує ШІ для створення постів у соціальних мережах, спрямованих на американських виборців «з поляризаційних питань», таких як Ізраїль і конфлікт в Газі.

Як повідомляв Укрінформ, США запровадили санкції проти компанії RT (колишньої Russia Today), її головної редакторки RT Маргарити Симоньян, інших російських пропагандистів та хакерів через втручання в американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-