В Ізраїлі по всій території ввели надзвичайний стан

В Ізраїлі по всій території ввели надзвичайний стан

Укрінформ
Ізраїльський уряд оголосив надзвичайний стан по всій країні після різкої активізації бойових дій між ізраїльською армією та «Хезболлою».

Про це повідомляє Yedioth Ahronoth, передає Укрінформ.

У понеділок, 23 вересня, ввечері уряд Ізраїлю за пропозицією міністра оборони Йоава Галланта схвалив загальнонаціональний надзвичайний стан цивільної оборони.

НС діятиме до 30 вересня і надає командуванню Армії оборони Ізраїлю розширені повноваження, зокрема, вони можуть видавати оперативні попередження та інструкції для населення, незалежно від дій противника, і ефективно управляти потенційними загрозами.

Хоча сама по собі декларація про НС не накладає обмежень на цивільне населення, вона надає військовим і державним органам влади можливість вносити швидкі корективи, в тому числі надає міністру економіки повноваження залишати на своїх посадах працівників, які мають важливе значення для життєдіяльності країни.

Читайте також: Світові авіакомпанії скасовують рейси до Лівану й Ізраїлю

«У зв'язку з останніми подіями в конфлікті і високою ймовірністю нападів на цивільне населення по всій країні, ця декларація необхідна для керівництва цивільним тилом», - йдеться в документі.

У свою чергу начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві оголосив, що назва наступальної операції проти Хезболли в Лівані отримала назву «Північні стріли», зазначає Times of Israel.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю розпочала «широкомасштабні» удари по об'єктах «Хезболли» у Лівані.

Через ескалацію конфлікту світові авіакомпанії, зокрема Qatar Airways та British Airways, скасували рейси до Бейрута і Тель-Авіва.

Фото: Армія оборони Ізраїля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-