Румунія отримала $920 мільйонів від США на виробництво боєприпасів великого калібру

Румунія отримала $920 мільйонів від США на виробництво боєприпасів великого калібру

Укрінформ
США і Румунія підписали кредитну угоду про пряме зовнішнє військове фінансування (FMF) на суму $920 млн, яке Румунія використає для збільшення виробництва боєприпасів і модернізацію своїх збройних сил.

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ.

220 мільйонів доларів з цієї суми будуть використані для створення центру з виробництва боєприпасів великого калібру (120-155 мм). За словами міністра економіки Раду Опря, цей центр зробить Румунію єдиним виробником боєприпасів для танків Abrams в Європі, які будуть експортуватись по всій Європі та за її межами.

На церемонії підписання в Бухаресті прем'єр-міністр Марчел Чолаку заявив, що наданий кредит також піде на оснащення збройних сил передовими системами.

«У найближчий період ми зосередимося на розвитку нових виробничих потужностей в Румунії, і відновленні своєї ролі в регіональному виробництві військової техніки», - сказав Чолаку, додавши, що цей кредит є першим кроком у майбутній співпраці зі США.

За його словами, Румунія отримає доступ до «найсучаснішого військового обладнання», яке дозволить співпрацювати разом з США союзниками по НАТО «над зміцненням колективної оборони і стримуванням загроз для Румунії та інших країн на східному фланзі Альянсу».

Читайте також: Румунія прискорить закупівлю боєприпасів на тлі війни Росії проти України

Кредитна угода також «допоможе прискорити комплексну військову модернізацію Румунії, включаючи придбання американських оборонних систем, таких як бойові танки Abrams, і спільне виробництво боєприпасів», заявило посольства США в Бухаресті.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Сполучені Штати схвалили продаж Румунії ракет класу «повітря-повітря» AIM-120 AMRAAM, які мають зміцнити протиповітряну оборону країни. Згодом Держдеп США схвалив можливий продаж Румунії винищувачів F-35 та супутнього обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-