Десятки тисяч людей тікають з Лівану до Сирії - ООН

Десятки тисяч людей тікають з Лівану до Сирії - ООН

Укрінформ
Станом на п’ятницю понад тридцять тисяч людей, переважно сирійців, перейшли із Лівану до Сирії впродовж останніх 72 годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Агентства ООН у справах біженців (UNHCR).

Представник UNHCR у Сирії Гонсало Варгас Льоса зазначив, що близько 80% людей, які перетинали кордон, були сирійцями, ще близько 20% – ліванцями. Приблизно половину становили діти і підлітки, при цьому чоловіків було менше, ніж жінок, сказав він.

«Вони переходять з країни, яка перебуває у стані війни, до країни, яка вже 13 років переживає кризовий конфлікт», – зазначив Варгас Льоса на пресконференції у Женеві.

Він поінформував, що UNHCR співпрацює із урядом Сирії, щоб допомогти із прийомом прибулих, і що Сирія дозволила в’їзд громадянам Лівану на необмежений термін за умови, що у них є документи, що підтверджують особу.

У Лівані проживають близько 1,5 мільйона сирійців, які втекли від громадянської війни у Сирії, що розпочалась у 2011 році.

Читайте також: Євросоюз, G7, Австралія та група арабських країн закликали Ізраїль та Ліван припинити вогонь на 21 день

Як повідомлялося, винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю у середу завдали ударів по 280 об’єктах угруповання «Хезболла» у Лівані.

Фото: UNICEF/Dar Al Mussawir

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-