Російські хакери атакували Австрію перед виборами

Російські хакери атакували Австрію перед виборами

Укрінформ
Пов’язані з Росією хакери з угрупування під назвою NoName057(16) у вересні атакували вебсайти десятків міністерств та державних установ Австрії, постачальників енергії та системи громадського транспорту, а також політичних партій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійське видання Falter.

"Останніми днями вебсайти десятків міністерств та державних установ Австрії стали мішенню віртуальних атак, які, як видається, є справою рук NoName057(16). У вересні міністерство внутрішніх справ вже реєструвало кібератаки на міністерства, адміністративні органи, постачальників енергії, системи громадського транспорту та політичні партії в Австрії – подекуди з ладу були виведені вебсайти ÖVP (Австрійська народна партія – ред.), SPÖ (Соціал-демократична партія Австрії – ред.), а також KPÖ (Комуністичної партії Австрії – ред.)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "ні для кого не секрет, що це робиться не лише з відома путінського режиму, а й навіть за його дорученням".

"Російські хакерські групи мають тісні зв'язки зі спецслужбами Кремля. Їхні атаки, очевидно, також є частиною гібридної війни, яку Росія веде проти "колективного Заходу" не лише з моменту вторгнення в Україну", - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Німецька контррозвідка попередила про активізацію хакерів ГРУ

Масштабні кібератаки на австрійські вебсайти відбуваються через нібито "русофобську" позиції Австрії, напередодні парламентських виборів, які пройдуть в республіці у неділю, 29 вересня.

Раніше перед виборами до Європарламенту у червні австрійські вебсайти також стали атакою російських хакерів. Зокрема, останнім вдалося вивести з ладу сайт "Віденських авіаліній".

Як повідомляв Укрінформ, французьке інформаційне агентство Agence France-Presse (AFP) заявило у суботу, що зазнало кібератаки днем раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-