Повідомлення про допомогу Росії підривають заявлений Китаєм нейтралітет щодо війни в Україні - ISW

Повідомлення про допомогу Росії підривають заявлений Китаєм нейтралітет щодо війни в Україні - ISW

Укрінформ
Постійні повідомлення про допомогу Китаю військовим зусиллям Росії підривають спроби Пекіна зобразити себе нейтральним посередником у війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зауважили, що західні чиновники продовжують наголошувати на зусиллях КНР, спрямованих на підтримку військових дій Росії в Україні.

Зокрема, аналітики згадали про матеріал видання The Times, у якому викрили надсилання невідомою компанією з Китаю низки військових безпілотників до Росії для тестування та можливого використання російськими військами в Україні.

За словами західного чиновника, минулого року компанія КНР підписала угоду із Росією, і є чіткі докази того, що китайські компанії постачають РФ смертоносну зброю для використання в Україні. Крім цього, чиновник підтвердив інформацію Reuters від 25 вересня про секретну російську збройну програму у КНР щодо розробки ударних БпЛА великої дальності для використання проти України.

У звіті ISW також згадуються слова держсекретаря США Ентоні Блінкена, який 27 вересня заявив, що приблизно 70% російського імпорту верстатів та 90% імпорту мікроелектроніки надходить з Китаю та Гонконгу і РФ використовує цей імпорт для виробництва ракет, бронетехніки і боєприпасів.

Блінкен додав, що дії Китаю «не сходяться» із реальністю, оскільки Пекін заявляє про прагнення до миру в Україні, однак дозволяє здійснювати китайським компаніям дії, що допомагають російським військовим зусиллям.

Читайте також: Росія та Китай продовжують розвивати військово-технічну співпрацю - ISW

«КНР неодноразово намагалася показати себе нейтральним посередником у війні в Україні, і постійні повідомлення про допомогу КНР російським військовим зусиллям підривають це твердження», – вважають в ISW.

Як повідомлялося, 27 вересня видання The Times повідомило, що західні чиновники вважають, що є чіткі докази того, що китайські компанії таємно постачали зброю в Росію для використання у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-