Філіппіни із союзниками почали спільні військово-морські навчання

Філіппіни із союзниками почали спільні військово-морські навчання

Укрінформ
Збройні сили Філіппін, Сполучених Штатів та чотирьох інших країн розпочали спільні військово-морські навчання поблизу узбережжя філіппінського острова Лусон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Sama Sama», тобто «єдність», - високоінтенсивні навчання з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної боротьби.

До тренувань долучилися майже тисяча моряків і військовослужбовців з Австралії, Канади, Франції, Японії, США і Філіппін.

У дев’ятиденних навчаннях візьмуть участь ескадрений міноносець USS Howard ВМС США типу «Арлі Берк», канадські фрегат HMCS Vancouver класу «Галіфакс» та гелікоптер CH-148 Cyclone, японські десантні літаки ForceShin Maywa US-2 і морський патрульний літак Kawasaki P-1, а також військові кораблі Філіппін.

Контрадмірал військово-морських сил США Тодд Сіміката заявив, що налагодження партнерства із ключовими союзниками створило «ефект стримування», додавши, що навчання не спрямовані проти жодної країни.

Зазначається, що навчання відбуваються більш ніж через тиждень після заяви китайських військових про те, що їхні ВПС і ВМС провели маневри у спірному районі Південнокитайського моря. Проте Сіміката запевнив, що навчання Філіппін із союзниками були сплановані за кілька місяців до цього.

Читайте також: Філіппіни під тиском Китаю відвели корабель зі спірної мілини в Південнокитайському морі

Китай претендує на майже все Південнокитайське море, але претензії Пекіна перетинаються із претензіями Брунею, Малайзії, Філіппін і В’єтнаму.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Китай застеріг Філіппіни від поглиблення військових зв’язків зі Сполученими Штатами та, зокрема, розміщення на своїй території американських ракетних комплексів, заявивши про безліч варіантів протидії оборонній співпраці Маніли з Вашингтоном.

Фото: US NAVY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-