У США затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів

У США затримали чоловіка, який планував теракт у день виборів

Укрінформ
У США правоохоронці затримали чоловіка, який планував здійснити теракт у день виборів президента 5 листопада від імені терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Мін'юст США зазначає, що затримано 27-річного громадянина Афганістану Насіра Ахмада Тавхеді, який проживає в Оклахома-Сіті. Він прибув до США у вересні 2021 року за спеціальною імміграційною візою разом із дружиною та маленькою дитиною.

За даними ФБР, Тавхеді придбав вогнепальну зброю та вжив заходів для продажу активів своєї родини, плануючи вивезти її за кордон перед нападом.

Встановлено, що афганець читав пропаганду «Ісламської держави» в інтернеті і здійснював пожертви на благодійну організацію, яка використовується як прикриття для ІДІЛ.

Тавхеді висунули звинувачення у змові з метою надання підтримки чи ресурсів іноземній терористичній організації, а також у спробі придбати вогнепальну зброю та боєприпаси для вчинення тяжкого злочину чи терористичного акту.

У ФБР стверджують, що Тавхеді мав співучасника - свого неповнолітнього родича, також громадянина Афганістану.

Читайте також: Вибори у США: Трамп скоротив відставання від Гарріс до 3%

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили про завершення міжнародної військової місії для боротьби з «Ісламською державою» в Іраку і виведення своїх військ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-