У Балтійському морі ліквідували пожежу на нафтовому танкері

У Балтійському морі ліквідували пожежу на нафтовому танкері

Укрінформ
Пожежу, яка у п’ятницю пошкодила нафтовий танкер у Балтійському морі, було ліквідовано у морському порту німецького міста Росток.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa з посиланням на заяву німецького Центрального командування із надзвичайних ситуацій на морі.

У п’ятницю вранці на 73-метровому судні Annika, яке, за словами команди, перевозило 640 тонн мазуту, спалахнула пожежа. Танкер відбуксирували до порту Ростока двома буксирними суднами. Вантаж судна унаслідок пожежі не постраждав, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що пожежа була локалізована у машинному відділенні судна, коли воно перебувало у морі приблизно за 4,5 кілометрів від узбережжя Німеччини поблизу Ростока. Над гасінням вогню працювали три пожежні катери.

За даними Командування, до ліквідації інциденту на Annika були залучені 120 осіб особового складу.

Усі семеро членів екіпажу постраждалого судна були виписані з лікарні ввечері у п’ятниці після того, як вони були доставлені на берег раніше того ж дня.

У морському командування поінформували, що причина пожежі наразі невідома. Танкер прямував із північного порту Росток до Травемюнде, коли на його кормі виникло займання.

Читайте також: Поблизу Філіппін затонув танкер із нафтою, стався витік

Згідно із попередньою інформацією Міністерства навколишнього середовища федеральної землі Макленбург-Передня Померанія, унаслідок інциденту на танкері забруднення води не відбулося. Однак навколо судна Annika у гавані встановили нафтовий бар’єр як запобіжний захід.

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня два великих нафтових танкери загорілися після зіткнення поблизу Сінгапуру.

Фото: DGzRS/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-