США запустили космічний корабель для дослідження океану на супутнику Юпітера

США запустили космічний корабель для дослідження океану на супутнику Юпітера

Укрінформ
Космічний корабель NASA Europa Clipper, призначений для дослідження супутника Юпітера – Європи, у понеділок був виведений у космос за допомогою важкої ракети Falcon Heavy компанії SpaceX.

Пуск відбувся з космічного центру NASA імені Кеннеді у Флориді о 12:06 за місцевим часом, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Europa Clipper стане першим космічним апаратом NASA, який вивчатиме вкритий льодом океан у нашій Сонячній системі. Він має на меті визначити, чи може супутник Юпітера бути придатним для життя»,- зазначається в повідомленні.

Фото: NASA/JPL-Caltech
Фото: NASA/JPL-Caltech

Космічний корабель застосовуватиме свої дев’ять спеціальних інструментів, а також проведе гравітаційний експеримент для дослідження океану під товстим крижаним панциром супутника Юпітера. За оцінками науковців, океан Європи містить вдвічі більше рідкої води, ніж океани Землі.

Читайте також: Hubble сфотографував Юпітер з обох боків

Як повідомлялося, старт Europa Clipper був спочатку запланований на 10 жовтня, однак його відклали через ураган Мілтон. Після оцінки ситуації на місці після шторму в NASA дозволили космічному кораблю стартувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-