Іран відмовляється від продовження непрямих переговорів зі США

Іран відмовляється від продовження непрямих переговорів зі США

Укрінформ
Іран не бачить нині жодних підстав для продовження непрямих переговорів зі Сполученими Штатами через посередництво Оману, доки не буде розв’язано кризу на Близькому Сході.

Про це передає Укрінформ із посиланням на AFP.

У червні Тегеран зазначав, що веде непрямі переговори з Вашингтоном через Оман. Американський медіаресурс Axios повідомив тоді, що офіційні особи з Ірану і США обговорювали «те, як уникнути ескалації регіональних атак».

У понеділок міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі заявив журналістам під час відвідання столиці оманського султанату Муската: «Наразі ми не бачимо жодних підстав для цих переговорів, доки не подолаємо нинішню кризу».

За його словами, переговори були припинені «через специфічні умови регіону».

У Мускаті Арагчі зустрівся з одним із ватажків хуситів та провів переговори зі своїм оманським колегою Бадром Альбусаїді щодо подій у Лівані й Газі та закликав до «негайного припинення» конфлікту.

Читайте також: Британія ввела санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль

Міністерство закордонних справ Оману заявило, що обидва посадовці домовилися про «використання дипломатії як важливого інструменту для вирішення суперечок і конфліктів» у регіоні.

Як повідомлялося, 1 жовтня Іран випустив 200 ракет по Ізраїлю у відповідь на вбивство ватажків пов'язаних з Тегераном угрупувань та військового посадовця генерала Корпусу вартових ісламської революції. Ізраїль пообіцяв відповісти.

Оман тривалий час був посередником між Іраном і США, які розірвали відносини після ісламської революції 1979 року.

Фото: Foad Ashtari

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-