Рютте: НАТО не залякають погрози Росії

Рютте: НАТО не залякають погрози Росії

Укрінформ
НАТО не злякається погроз Кремля і продовжить рішучу підтримку Києва.

Як передає Укрінформ, про це заявив Генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час свого першого візиту до місії Альянсу щодо координації допомоги Україні у Вісбадені, Німеччина, повідомляє Reuters.

«Послання (Володимиру Путіну – ред.) полягає в тому, що ми продовжимо, що ми зробимо все необхідне, щоб переконатися, що він не досягне свого, що Україна переможе», - сказав Рютте.

Він наголосив, що для НАТО дуже важливо мати повний спектр сил і засобів, необхідних для стримування російської загрози.

«Ми оборонний альянс, ми не наступальний. Ми не зацікавлені в захопленні будь-якої частини будь-якої іншої країни за межами території НАТО. Як демократичний альянс, найсильніший військовий альянс у світовій історії, який служить 1 мільярду людей, ми готові протистояти будь-якій загрозі. Нас ніколи не залякають наші супротивники», - сказав він.

Рютте виступив на американській базі, де розташована штаб-квартира нової місії під назвою «Допомога НАТО з безпеки і тренування для України» (Security Assistance and Training for Ukraine, NSATU), яка поступово візьме на себе координацію західної військової допомоги Києву.

Читайте також: Генсек НАТО закликав союзників ігнорувати ядерні погрози Путіна

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня Марк Рютте вирушив до Німеччини, де відвідав штаб-квартиру Альянсу, яка координує постачання зброї та тренування українських Збройних сил.

Цього ж дня розпочалися щорічні військові навчання НАТО із захисту країн-учасниць під назвою «Стійкий полудень» (Steadfast Noon) під час яких військові відпрацьовуватимуть застосування ядерної зброї. Представники НАТО підкреслили, що ці військові навчання не є відповіддю на нещодавні заяви Москви, такі маневри проводяться щороку протягом більш як десяти років.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-