У Празі заборонять нічні паб-тури

У Празі заборонять нічні паб-тури

Укрінформ
У Празі планують заборонити організовані туристичними агентствами нічні походи по пабах, оскільки вони спричиняють багато шуму і відлякують «виховану» публіку.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Влада чеської столиці заявила, що організовані паб-тури будуть заборонені з 22:00 до 06:00. Заступник мера Іржи Поспішил заявив, що влада прагне, щоб місто стало тим місцем, де «вишуканість і повага до спільного громадського простору є пріоритетом».

Місцеві депутати схвалили поправку, яка обмежує «організовані походи туристів від пабу до пабу, які порушують нічний спокій». На думку депутатів, натовпи п'яних туристів негативно впливають на репутацію Праги.

За дотриманням заборони стежитиме поліція.

Голова району Прага Один, більша частина якого належить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і де розташовано багато барів, Тереза Радомерська назвала це «довгоочікуваною зміною».

Читайте також: Виторг від пива, випущеного на згадку про висилку з РФ чеських дипломатів, піде на підтримку України

Натомість компанія Pub Crawl, що організовує такі тури, назвала рішення міської ради «популістським кроком, щоб приховати неспроможність міської влади розв'язати реальні проблеми».

За даними Чеського статистичного управління, торік Прага з населенням 1,3 мільйона осіб прийняла близько 7,4 мільйона туристів.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Греції з наступного року заборонить видачу нових ліцензій на короткострокову оренду житла в трьох центральних районах Афін і підвищить податок на таку оренду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-