Рютте: Москва може бути гучною, але НАТО залишається сильним

Рютте: Москва може бути гучною, але НАТО залишається сильним

Укрінформ
Риторика Росії, яка є головною загрозою для Альянсу, доволі гучна та агресивна, але Північноатлантичний альянс достатньо сильний, щоб відстояти безпеку кожної країни-союзниці.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі керівників оборонних відомств Альянсу сказав генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія залишається найбільш значною та прямою загрозою безпеці Альянсу, і Путін вдається до все більш безвідповідальної риторики. Москва може бути гучною, але НАТО залишається сильним», - зазначив керівник Альянсу.

Він зауважив, що для союзників важливо підтримувати спроможності як звичайного озброєння, так і ядерних сил стримування, включаючи їх модернізацію та проведення відповідних тренувань. Минулого понеділка в НАТО розпочалися щорічні регулярні ядерні навчання «Steadfast Noon», в яких взяли участь понад 60 літаків.

При цьому Рютте наголосив, що ці тренування регулярні і проводилися далеко від кордонів Росії та без використання бойової зброї.

«Основною метою ядерного потенціалу НАТО є збереження миру, запобігання примусу та стримування агресії», - наголосив генеральний секретар Альянсу.

Читайте також: Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів оборони НАТО, одним з ключових питань якої було продовження військової підтримки України. Вчора в рамках цієї зустрічі відбулося засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, до якого долучився Президент України Володимир Зеленський. Він представив союзникам український План перемоги.

Фото: PAP/EPA/OLIVIER MATTHYS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-