Очільниця дипломатії ЄС заявила, що її пріоритетом на посаді буде закінчення війни РФ проти України

Очільниця дипломатії ЄС заявила, що її пріоритетом на посаді буде закінчення війни РФ проти України

Укрінформ
Колишня прем'єрка Естонії та нова очільниця зовнішньої політики ЄС Кая Каллас заявила, що одним з пріоритетів у її роботі на новій посаді буде зміцнення безпеки ЄС та закінчення війни РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Європейська безпека є глибоко особистою справою для мене як для уродженки країни, яка вже давно говорить іншим, що імперіалістичні мрії РФ ніколи не помирали", — заявила Каллас членам Європейського парламенту.

Вона повідомила, що її короткотерміновим пріоритетом має стати розв’язання глобальних проблем, таких як війна РФ проти України та зміцнення безпеки та оборони ЄС.

Каллас додала, що ЄС має залишатись «в авангарді гуманітарних зусиль» на Близькому Сході та працювати «з усіма суб'єктами для досягнення справедливого та всеосяжного миру».

"Такі країни, як РФ, Іран, Північна Корея та частково Китай, прагнуть використати взаємозалежність в якості зброї та експлуатувати відкритість наших суспільств проти нас. До цього ми маємо бути готові", — сказала Каллас.

Читайте також: Країни Балтії і Польща мають пояснити решті Заходу всю небезпечність Росії - експерт

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Європейська Рада погодила кандидатури для призначення на керівні посади у ключових інституціях ЄС. Зокрема, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас була запропонована на посаду високого представника ЄС.

Фото: Stenbocki maja/EL-i Nõukogu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-