Роздача по $1 мільйону щодня: прокурор Філадельфії позивається до Маска

Роздача по $1 мільйону щодня: прокурор Філадельфії позивається до Маска

Укрінформ
Окружний прокурор Філадельфії Ларрі Краснер подав цивільний позов проти Ілона Маска та його протрампівської групи America PAC з вимогою зупинити роздачу по $1 мільйону щодня виборцям.

Про це повідомляє в понеділок телеканал CNN, передає Укрінформ.

«У позові Краснера стверджується, що законодавство штату Пенсильванія вимагає, аби всі лотереї «керувалися та адмініструвалися штатом», тож щоденна роздача Маском по $1 мільйону має бути припинена, оскільки вона діє поза цими законними рамками», - зазначається у повідомленні.

У Маска не прокоментували позов, ба більше оголосили в понеділок ім’я останнього переможця, який отримав $1 мільйон доларів – зареєстрованого виборця зі штату Мічиган.

«Хоча Маск каже, що вибір переможців є «випадковим», це виглядає неправдиво, бо декілька обраних переможців – це особи, які з’являлися на мітингах Трампа в Пенсильванії», - зазначається в позові. При цьому стверджується, що правила лотереї є «оманливими».

В офісі окружного прокурора підкреслили, що позов ґрунтується на законах про лотерею та захист прав споживачів штату Пенсильванія та не стосується законодавства, яке забороняє підкуп голосів.

Читайте також: У NASA закликали перевірити інформацію про спілкування Маска і Путіна

Тим часом, Міністерство юстиції США попередило Маска, що роздача ним грошей може порушувати федеральні закони, які передбачають кримінальну відповідальність за фінансові оборудки в процесі реєстрації виборців.

Як повідомляв Укрінформ, раніше американський бізнесмен-мільярдер Ілон Маск оголосив, що готовий щодня виплачувати $1 мільйон випадковому виборцю, який підписав петицію його протрампівського комітету America PAC на підтримку поправок до Конституції США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-