На Херсонщині підбили підсумки пілотного проєкту Місцевого партнерства зайнятості (МПЗ), в рамках якого розробили професійний стандарт «Кухар» та створили гастрономічну лабораторію на базі Херсонського вищого професійного комерційного училища.
Про це кореспонденту Укрінформу розповіла виконавча директорка громадського центру «Нова генерація», що адміністрував проєкт «Місцеве партнерство зайнятості у Херсоні», Оксана Глєбушкіна.
«Ми вже підбиваємо підсумки проєкту Місцеве партнерство зайнятості, що мав кілька стратегічних цілей. Одна з них - зменшення невідповідності між попитом і пропозицією на ринку праці у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Фактично проблема була в тому, що роботодавців не задовольняв рівень студентів, які виходили зі стін навчальних закладів, ми кажемо конкретно про професію кухаря», - зазначила Оксана Глєбушкіна.
Проєкт Місцевого партнерства зайнятості був створений в рамках Проєкту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні». 15 липня 2019 року було підписано меморандум про створення Місцевого партнерства зайнятості у Херсоні. До складу МПЗ увійшли 14 громадських організацій та установ, серед яких Херсонська міська рада, Херсонський обласний та міський центри зайнятості. Фінансувало діяльність МПЗ Міністерство закордонних справ Данії.