У Бородянці відкрили відновлений після ударів РФ дитсадок

У Бородянці відкрили відновлений після ударів РФ дитсадок

Фото
Укрінформ
У Бородянці Київської області відкрили відновлений після російських ударів дитячий садок «Піноккіо», розрахований на 80 вихованців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

«У квітні 2022 року тут збирали вцілілі речі. І думали, що вже ніколи не повернуться у зруйнований окупантами садочок. Про це мені розповіли працівники дитячого садочку у Бородянці «Піноккіо». Їх песимізм не виправдався. Садочок відбудували. Сьогодні він вже прийняв своїх маленьких вихованців», – зазначив начальник КОВА Руслан Кравченко.

За його словами, до війни «Піноккіо» відвідували 132 дитини, а під час російських атак у підвалі закладу переховувалися місцеві жителі. «Але окупанти знищили садок майже вщент. 1 березня 2022 року уламками авіабомби пошкоджено фасад будівлі, вибуховою хвилею вибито вікна, двері, зруйновано міжкімнатні перегородки, знищено майно, меблі садочка, дитячі іграшки», - додав Кравченко.

Також він поінформував, що відновлювати дитячий садок почали в травні 2023 року, для чого об’єдналися різні країни та організації.

Так, капітальний ремонт здійснив PROJECT HOPE, укриття облаштували Global Emergency Relief, Recovery & Reconstruction (GER 3), меблі та благоустрій забезпечила Литовська Республіка. Водопостачання та каналізацію відновили силами корпорації NEFCO, а Швейцарська гуманітарна організація Klotenhelpsukraine спільно з жителями швейцарського міста Клотен зібрали 1 млн грн на дообладнання укриття.

В Бородянці відновили дитячий садочок, зруйнований російськими окупантами / Фото: КОВА

Окрім того, на даху «Піноккіо» встановили сонячну електростанцію потужністю 12 кВт.

«Це приклад, як спільними зусиллями всього світу ми можемо швидко та якісно відбудувати зруйноване окупантами та повертати людей до життя. Я вдячний нашим міжнародним партнерам та благодійникам, які зробили все, щоб тут знову лунав дитячий сміх», – додав начальник КОВА.

Читайте також: Швеція призначила спецпредставника з питань відновлення, бізнесу та розвитку України

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області із 86 дитячих садків, пошкоджених або зруйнованих внаслідок російської агресії, вже відновили 71 заклад.

Фото: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-