Операція України під Курськом розбила міф про непереможність Росії - Боррель

Операція України під Курськом розбила міф про непереможність Росії - Боррель

Укрінформ
Контрнаступальна операція, яку Україна продовжує в Курській області РФ, розбила міф про непереможність Росії. В той самий час, Україна надалі потребує більше підтримки від Європейського Союзу для успіху в боротьбі проти російської агресії.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«(Міністр закордонних справ) Кулеба розповів, як ця операція розвінчала міф про російську непереможність. У лютому, два роки тому, Путін розпочав цю війну, вважаючи, що вона триватиме кілька тижнів. Вона триває вже кілька років, і він (Путін) не в Києві, він відводить війська та поступається російськими територіями, які піддаються атакам», - зауважив Жозеп Боррель.

Читайте також: Глава МЗС Чехії у Брюсселі: Переконуватимемо зняти обмеження для України на використання зброї

Він зауважив, що останні кілька літніх місяців були дуже важкими й кривавими, та нагадав, що минулого тижня, 26 серпня, Росія здійснила масовану атаку проти України з використанням понад 300 ракет та дронів протягом лише одного дня. Цілями такого нападу була критична енергетична інфраструктура України, а також лікарні та центри охорони здоров’я. За словами високого представника ЄС, надалі можна очікувати більше таких атак, тому що Росія хоче погрузити всю Україну у темряву та холод наступної зими.

«Ми отримали багато інформації про розвиток ситуації на полі бою… Протиповітряна оборона залишається екзистенційною для України. Тож послання від Кулеби було кристально чітким: європейська підтримка привносить зміни, але її затримки є надто коштовними. Україна може бути дуже успішною на полі бою, якщо ми справді будемо робити все належне, і робити це вчасно. Затримки вимірюються людськими життями», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель закликав зняти обмеження для ЗСУ на використання західної зброї

Жозеп Боррель висловив переконання, що за належного рівня підтримки ЄС українські сили можуть не лише оборонятися та стримувати російські війська, але й виштовхати агресора. Саме тому ЄС, за його словами, має прискорити та збільшити військові постачання для України.

Як вже повідомлялося, у Брюсселі відбулася неформальна зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головним питанням якої було продовження та посилення військової підтримки ЄС на адресу України. Сьогодні це питання буде розглянуто під час неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбудеться також у Брюсселі.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-