Боррель відреагував на вчорашні російські удари по Харкову

Боррель відреагував на вчорашні російські удари по Харкову

Укрінформ
У Європейському Союзі шоковані вчорашніми російськими авіаударами по Харкову, внаслідок яких загинуло щонайменше 6 людей і ще 97 постраждали.

Про це у соцмережі Х написав високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

«Шокований наслідками від російських бомб по житловому будинку в Харкові», - повідомив він.

Боррель додав, що саме через такі атаки на цивільні об’єкти українська сторона під час неформальних зустрічей міністрів ЄС знову попросила скасувати обмеження на використання західної зброї для самооборони.

Читайте також: У Харкові тривають роботи з розбирання завалів житлової багатоповерхівки

Тим часом, зазначив він, російських журналістів, які публікують правдиві новини про війну, у РФ запроторюють до в'язниці.

«ЄС засуджує використання законів про цензуру для криміналізації та ув’язнення тих, хто виступає проти війни та викриває звірства Росії», - додав Боррель.

Як повідомлялося, 30 серпня армія РФ завдала удару авіабомбами ФАБ-500 по Харкову. Пошкоджено 82 багатоквартирні і 11 приватних будинків, 3 адмінбудівлі, 2 заклади освіти, 47 торговельних закладів, 57 автомобілів, 2 складські приміщення, 10 гаражів і приміщення підприємства. За інформацією ОВА, загинули шестеро людей, у тому числі 14-річна дівчинка. Постраждали 97 людей, з них 22 неповнолітні.

Читайте також: Зеленський: Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і далекобійні снаряди та ракети

У російському Горно-Алтайську суд призначив 8 років колонії загального режиму засновнику газети «ЛИСток» Сергію Михайлову у справі про так звані «фейки про армію». Йому також на чотири роки заборонили займатися редакторською та журналістською діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-