Оборонні технології ЄС мають підтримати Україну - євродепутат

Оборонні технології ЄС мають підтримати Україну - євродепутат

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Литви Андрюс Кубілюс, кандидатуру якого запропонували на посаду єврокомісара з питань оборони і космосу, заявив, що одним з його пріоритетів буде сприяння технологічній допомозі ЗСУ.

Про це він сказав у інтерв`ю LRT, передає Укрінформ.

«Мій портфель (єврокомісара, - ред.) не відповідальний за те, щоб знайти якісь додаткові фінансові ресурси, хоча вони для нас дуже потрібні. Але те, що Україні потрібні військові технології, які можуть бути надані промисловістю ЄС, ось це є вже моєю відповідальністю, якщо я стану комісаром», - зазначив Кубілюс.

Він уточнив, що однією із зон його відповідальності буде «інтеграція військової промисловості України, яка дійсно має дуже багато нових інноваційних ідей, з військовою промисловістю ЄС».

Литовський політик нагадав, що космічні технології, якими він також займатиметься, допомагають військовим. Це, зокрема, «видно з того, як вони використовуються українськими військовими силами при захисті України». Водночас ці технології сьогодні стають об'єктом можливих агресивних дій з боку противника. «Тому захист таких технологій є теж дуже важливим викликом», - підкреслив Кубілюс.

Читайте також: Євродепутат закликав прибрати всі «червоні лінії» щодо застосування Україною західної зброї

Також він нагадав, що займатиметься питаннями допомоги Україні разом із віцепрезиденткою Єврокомісії, відповідальною за іноземну політику і безпеку, колишньою прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила список кандидатів до складу Колегії цієї ключової євроінституції. Усі кандидати, в число яких входять Кая Каллас і Андрюс Кубілюс, мають бути затверджені Європарламентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-