У Росії зупинили складання Lada через брак компонентів

У Росії зупинили складання Lada через брак компонентів

Укрінформ
Російський автоконцерн АвтоВАЗ як мінімум на чотири дні зупиняє складання автомобілів сімейства Lada.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на представників компанії.

Таке рішення, за їхніми словами, було прийнято "у зв'язку з кризою у постачанні електронних компонентів, що триває, і з метою недопущення значного зниження рівня доходів співробітників компанії".

При цьому на виробництвах у Тольятті та Іжевську 5 березня оголошується днем ​​простою зі збереженням заробітної плати. Період з 9 березня по 11 березня - днями простою з оплатою у розмірі двох третин від середньомісячного заробітку. Співробітники також можуть оформити ці дні як відпустку - з повною оплатою.

Раніше російські "Ведомости" писали, що в АвтоВАЗі виникли проблеми з нестачею мікроелектроніки, яку постачала німецька компанія Bosch. При цьому співрозмовники видання стверджували, що йдеться про плановий простій, і те, що відбувається, не пов'язане із санкціями. У Bosch на запит газети не відповіли.

Як повідомлялося, Європейський Союз та низка інших країн, у тому числі США, Канада, Австралія, запровадили проти Росії санкції через війну в Україні, а багато компаній оголосили про припинення роботи в Росії та вихід із проєктів з російськими партнерами. Зокрема, серед тих, хто оголосив про зупинення роботи в Росії: Volkswagen Group, General Motors, BMW, Renault, Hyundai, Toyota та Mercedes-Benz.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-