Німеччина підтримує постійну місію МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Німеччина підтримує постійну місію МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Німеччина закликає міжнародну спільноту підтримати створення постійної місії експертів МАГАТЕ на території Запорізької атомної електростанції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявив заступник постійного представника Німеччині при цій організації Томас Захнайзен.

“Украй важливо, аби чинна місія могла зберегти присутність і продовжити роботу на станції. МАГАТЕ повинне мати змогу постійно реагувати на безпекові виклики, пов’язані із Запорізькою АЕС”, - сказав він.

Дипломат наголосив, що ситуація з ядерною безпекою на станції викликає глибоке занепокоєння.

Читайте також: Зеленський зреагував на пропозицію Гроссі створити зону захисту на ЗАЕС

“Ми вимагаємо, аби росія повернула повний контроль над ЗАЕС належному суверенному власнику - Україні, аби гарантувати її безпечну роботу та продовжити постачати електроенергію українському населенню”, - зазначив Захнайзен.

Як повідомлялося, у вівторок Рада Безпеки ООН на запит росії зібралася втретє за два місяці, щоб розглянути ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Читайте також: Кислиця: росія намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ під час підготовки звіту про ЗАЕС

російська делегація традиційно намагається використати Радбез ООН як майданчик для поширення фальшивих наративів та дезінформації, звинувачуючи ЗСУ в атаках на захоплену ЗАЕС, яку насправді регулярно обстрілюють російські війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-