Нафта дорожчає на тлі заяви про виснаження родовища у Пермському басейні

Нафта дорожчає на тлі заяви про виснаження родовища у Пермському басейні

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок на тлі заяви гендиректора американської компанії Pioneer Natural Resources Co. щодо виснаження видобутку в Пермському басейні, а також підвищення Saudi Aramco цін у квітні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Травневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,24 (0,28%), до $86,42 барель. У понеділок Brent здорожчала на $0,35 (0,4%), до $86,18 за барель.

Квітневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,21 (0,26%), до $80,67 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,78 (1%), до $80,46 за барель.

Нафтовий ринок знижувався протягом більшої частини дня у понеділок на тлі слабшого, ніж очікували інвестори, прогнозу китайської влади для темпів зростання економіки країни на 2023 рік, проте ближче до кінця торгів розгорнувся до зростання.

Читайте також: нафтогазові доходи росії у 2023 році знизилися майже вдвічі – мінфін рф

Підтримку котируванням надала заява гендиректора американської компанії Pioneer Natural Resources Co. Скотта Шеффілда про те, що видобуток сланцевих нафти й газу в Пермському басейні досягне пікового рівня через п'ять-шість років. Це пов'язано з тим, що найкращі для буріння і видобутку ділянки родовища виснажуються, заявив Шеффілд агентству Bloomberg під час заходу CERAWeek, що проходить у Х'юстоні.

Аналітик Mizuho Securities USA Роберт Ягер звернув увагу інвесторів на підвищення саудівською держкомпанією Saudi Aramco цін для європейських і азіатських покупців майже на всі сорти нафти у квітні. «Ціну на основний сорт нафти, що постачається в Азію, збільшено за підсумками другого місяця поспіль, що говорить про очікування зростання попиту в цьому регіоні», – зазначив Ягер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-