Уряд ухвалив постанову, яка створює передумови для впровадження європейського е-гаманця

Уряд ухвалив постанову, яка створює передумови для впровадження європейського е-гаманця

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив Порядок ведення переліку схем електронної ідентифікації, гаманців з цифровою ідентифікацією.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

Уряд ухвалив постанову для подальшого розвитку сфери електронної ідентифікації, впровадження нових засобів електронної ідентифікації з різними рівнями довіри. Постанова створить передумови для майбутнього впровадження Європейського цифрового гаманця.

Документ визначає правила створення ринку надавачів послуг з електронної ідентифікації. Наразі є лише ринок надавачів довірчих послуг.

У Мінцифри наголошують, що після впровадження порядку користувачі електронних сервісів зможуть отримувати засоби електронної ідентифікації з різними рівнями довіри відповідно до норм ЄС, вибирати, де отримати засіб електронної ідентифікації, використовувати їх під час авторизації в різних державних електронних системах для отримання публічних послуг.

Читайте також: В Євросоюзі планують ввести «електронне євро»

До розробки Європейського цифрового гаманця долучиться Єдиний портал державних послуг «Дія». Після запровадження продукту українці зможуть використовувати «Дію» в ЄС, а європейці — свої цифрові гаманці в Україні.

Як повідомлялося, платформа електронної комерції Amazon продовжила дію нульової ставки реферальної комісії для українських продавців товарів до вересня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-