МВФ покращив прогноз зростання економіки Китаю

МВФ покращив прогноз зростання економіки Китаю

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд оптимістично оцінює перспективи економіки Китаю і покращив прогноз її зростання в поточному й наступному році порівняно зі своїми квітневими прогнозами.

Про це йдеться в пресрелізі за результатами візиту місії МВФ до Китаю 16 – 28 травня, повідомляє Укрінформ.

«Прогнозується, що економіка Китаю зросте на 5% у 2024 році та на 4,5% у 2025 році. Це відображає перегляд у бік підвищення на 0,4 відсоткових пункти за кожен рік, порівняно з квітневими прогнозами МВФ», - ідеться в повідомленні.

Оптимістичніші прогнози Фонду обумовлені «сильними даними» про ВВП Китаю за 1 квартал та останніми політичними заходами уряду країни з підтримки проблемних секторів національної економіки.

При цьому, ризики схилені в бік зниження, зокрема, з урахуванням заходів китайського уряду з коригування сектора нерухомості, які дозволили запобігти очікуваним раніше кризовим сценаріям у цьому секторі.

У МВФ зауважують, що надалі безпосередніми пріоритетами уряду КНР є ухвалення комплексного пакету політичних заходів для сприяння стабілізації сектора нерухомості та надання адекватної макроекономічної підтримки для стимулювання внутрішнього попиту і пом’якшення ризиків спаду.

Читайте також: Уряд Китаю звітує про зростання економіки в першому кварталі на 5,3%

«Досягнення якісного зростання вимагатиме масштабних структурних реформ. Основні пріоритети включають відновлення балансу економіки в бік споживання, лібералізації сектору послуг і згортання викривленої політики надлишку пропозиції, яка підтримує виробничі сектори», - ідеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд прогнозує, що активність світової економіки дозволить досягти зростання цього року до 3,2% попри всі виклики, що на 0,1 відсоткового пункту вище, ніж передбачалося кілька місяців тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-