Україна може переробляти понад 50% агропродукції - Висоцький

Україна може переробляти понад 50% агропродукції - Висоцький

Укрінформ
Україна планує ухвалити цього року «Стратегію розвитку аграрного сектору України до 2030 року», в якій передбачено збільшення переробки сільськогосподарської продукції та розширення експортних можливостей агросектору.

На цьому наголосив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час воркшопу з питань агросектору в межах Ukraine Business Compact, повідомляє Укрінформ із посиланням на Мінагрополітики.

«Щоб зберегти потужності в агросекторі і підвищити його ефективність та експортні можливості, необхідно розвивати сектор з переробки. Це додана вартість продукції і збільшення доходів аграріїв. Наша мета – переробляти понад 50% сільськогосподарської продукції. Україна має досить великі можливості для переробки у тваринництві – виготовлення м’ясних і молочних продуктів. Також вироблення різних видів олії. Крім того, розвиток виробництва кормів для тварин», - розповів Висоцький.

Він наголосив, що збільшення потужностей у переробній галузі агросектору сприятиме підвищенню енергетичної незалежності та енергетичної безпеки як України, так і Європейського Союзу. Україна може розширити виробництво біометану до 10 млрд кубометрів на рік. Для цього є відповідна транспортна інфраструктура та потужності.

Висоцький також підкреслив, що для агросектору важливо мати доступ до різних видів логістики для експорту товарів. Та можливості впроваджувати сучасні технології для виробництва.

Читайте також: Україна попри війну залишається провідним експортером зерна у світі - експерти

“Україна завжди була експортоорієнтованою державою. Щорічно ми експортуємо 65-70% сільгосппродукції. І навіть попри широкомасштабну війну Україна серед основних постачальників продуктів харчування для понад 400 млн людей у світі. І ми плануємо зберегти ці обсяги в майбутньому”, - резюмував міністр.

Як повідомлялося, в межах програми Grain from Ukraine (Зерно з України) до країн, які цього потребують, окрім зерна, постачатимуть рослинні олії, консервоване м’ясо та квасолю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-