Галущенко на зустрічі з послами ЄС: Росія хоче повного блекауту в Україні

Галущенко на зустрічі з послами ЄС: Росія хоче повного блекауту в Україні

Укрінформ
Через поновлення масованих російських атак найбільші руйнування отримали тепло- та гідрогенерація; Україна готується до важкої зими.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко на зустрічі з представниками держав-членів ЄС у МАГАТЕ, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

"Найбільших руйнувань завдано об’єктам теплової та гідрогенерації, значно пошкоджено об’єкти системи передачі. Загальні втрати системи – до 9 ГВт потужності. Ситуація наразі значно гірша, ніж у 2022 - 2023 роках. Застосовуються обмеження для споживачів. Ми готуємося до досить складної ситуації взимку", - сказав Галущенко.

Він зазначив, що всі 9 енергоблоків атомних електростанцій готуються до роботи взимку. Водночас, ворожі атаки на підстанції несуть загрози і для АЕС, а отже і для ядерної та радіаційної безпеки.

Читайте також: Більше потужностей для української енергетики: Галущенко зустрівся з делегацією ЄБРР

"Тому важливе завдання - захистити атомну енергетику, уникнути блекауту атомних електростанцій і забезпечити ядерну і радіаційну безпеку в Україні, від якої залежить і глобальна ядерна безпека", - наголосив міністр.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено ситуації на окупованій росіянами Запорізькій АЕС та можливим ризикам її чергового знеструмлення. Наголошувалося на важливій ролі спостережних місій МАГАТЕ для дотримання ядерної та радіаційної безпеки, які працюють не тільки на ЗАЕС, але й на інших українських атомних електростанціях.

Як повідомлялося, уряд України планує зняти митні та бюрократичні бар’єри для ввезення в Україну генераторів, сонячних панелей, інверторів та іншого обладнання.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-