З початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР Україні сягнула майже €4 мільярди

З початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР Україні сягнула майже €4 мільярди

Укрінформ
Фінансова допомога Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) з початку повномасштабного вторгнення склала майже 4 млрд євро.

Про це йшлося під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

"З початку повномасштабного вторгнення допомога Банку сягнула майже 4 млрд євро. Станом на червень 2024 року загальний обсяг спрямованого Україні фінансування ЄБРР за весь період співпраці становить близько 19,5 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

У державному секторі впроваджується 10 спільних проєктів загальним обсягом позик 2,1 млрд євро. У 2024 році у межах цих проєктів вибірка склала понад 154,3 млн євро.

“Повномасштабна агресія росії продовжує створювати перед Україною складні економічні умови. ЄБРР є нашим ключовим партнером, забезпечуючи фінансування підтримки ліквідності та стабільної роботи ключових сфер державного сектору економіки, що є критично важливим для держави та громадян в умовах війни. Ми надзвичайно цінуємо рішучість і відданість Банку у підтримці України та значне збільшення інвестицій за проєктами”, - сказав Марченко.

Очільниця ЄБРР Оділь Рено-Бассо підкреслила, що наразі ключовими напрямами банку для мобілізації фінансування залишається енергетичний та приватний сектори, а також муніципальна інфраструктура. Вкотре було наголошено на важливості сприяння енергетичної безпеки країни та стабілізації ринку електроенергії в Україні, особливо в умовах систематичного російського енергетичного терору.

Читайте також: Чернишов обговорив із ЄБРР можливість фінансування проєктів Нафтогазу

Представники банку висловили намір й надалі підтримувати уряд України у розвитку та відновленні пріоритетних сфер економіки. Зокрема, мобілізуючи ресурси на підтримку ініціатив у енергетичному, муніципальному та транспортному секторах.

Як повідомлялось, Європейський банк реконструкції і розвитку виділить Україні 300 млн євро, що допоможе забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-