Уряд ухвалює розпорядження про зменшення споживання електроенергії - Шмигаль

Уряд ухвалює розпорядження про зменшення споживання електроенергії - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Уряд ухвалив розпорядження про зменшення споживання електроенергії для всіх органів державної влади, зокрема, йдеться про відмову від використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення будівель.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

"Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження уряду. Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території", - наголосив очільник Кабміну.

За його словами, правоохоронним органам, органам судової влади, іншим державним структурам рекомендується зробити аналогічні кроки, а місцевій владі — обмежити вуличне освітлення.

Відео: Офіційний telegram-сторінка Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля

Шмигаль також закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не є критичним для виробничої діяльності.

Читайте також: Шмигаль: Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання

"Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу", - зауважив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок обстрілів Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-