В Україні розбудовують понад 30 проєктів по запуску вітрової генерації

В Україні розбудовують понад 30 проєктів по запуску вітрової генерації

Укрінформ
В Україні загалом розбудовується понад 30 проєктів по запуску нової вітрової генерації, вони перебувають на різних стадіях готовності.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав в.о. директора ДП «Гарантований покупець» Артем Некрасов, передає кореспондент Укрінформу.

«В Україні зараз (на різних стадіях готовності) будується понад 30 проєктів по запуску нової вітрової генерації. Це українські кампанії, це турецькі кампанії та німецькі інвестори. Орієнтовні строки їхнього запуску (деяких з них — ред.), наскільки мені відомо, це — 2025 і 2027 рік», - зазначив він.

За його словами, більша частина цих проєктів була запущена ще до початку війни. «Але, незважаючи на те, що ми зараз у стані війни, з'являються і нові», - поінформував Некрасов.

В.о. директора ДП «Гарантований покупець» зазначив, що за останні 2 роки в установку сонячних станцій для своїх потреб активно пішов бізнес.

«Українські кампанії, з огляду на ситуацію у енергетиці, почали інвестувати у власні установки з відновлювальних джерел енергії. Наприклад, ми бачимо такі проєкти торговельних мереж - «Сільпо», «Епіцентр», «Новус» - які вже встановили сонячні панелі на дахах своїх супермаркетів тощо», - сказав він.

Читайте також: Італійські підприємці хочуть розвивати вітрову та гідроенергію на Буковині

Відповідаючи на запитання, як зараз Україну підтримують міжнародні партнери в ініціативах по забезпеченню інфраструктури для сонячної генерації, Некрасов запевнив, що партнери допомагають Україні постійно.

Як повідомлялося, ДП «Гарантований покупець» з початку 2024 року станом на 18 червня сплатило виробникам енергії з відновлюваних джерел енергії 28,272 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-