Фонд держмайна повторно виставляє на торги агрокомпанію, конфісковану у російського олігарха

Фонд держмайна повторно виставляє на торги агрокомпанію, конфісковану у російського олігарха

Укрінформ
Фонд державного майна України повторно виставляє на аукціон компанію «Інвестагро», яка належала російському олігарху Михайлу Шелкову, зі стартовою ціною 48,9 млн грн.

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«28 червня Фонд державного майна проведе онлайн-аукціон з продажу націоналізованої агрокомпанії «Інвестагро». «Інвестагро» – діючий сільськогосподарський виробник, розташований у Дніпропетровській області. Основні культури: соняшник, просо, ріпак, пшениця», - йдеться в повідомленні.

У власності підприємства знаходяться 25 зареєстрованих одиниць нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 6,22 тис.кв.м, серед яких виробничі, складські й адміністративні будівлі та споруди.

Для своєї діяльності компанія орендує 226 земельних ділянок загальною площею 1 483,3 га у Дніпропетровській області.

Станом на 31 березня 2024 року компанія не має простроченої кредиторської заборгованості.

Стартова ціна активу – 48,9 млн грн.

Наголошується, що кошти, отримані від продажу цього активу, будуть спрямовані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ, з якого фінансуються проєкти з відновлення України.

Читайте також: В Одесі за ₴7 мільйонів продали квартири російського олігарха Шелкова та колаборанта Сальдо

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у лютому 2023 року передав в управління Фонду державного майна активи ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ «Тай-Мінералс» та ТОВ «Інвестагро», які належали російському олігарху Михайлу Шелкову.

Перший аукціон з продажу санкційного російського активу – аграрної компанії «Інвестагро», оголошений на 10 серпня 2023 року, не відбувся через брак потенційних покупців. Стартова (балансова) вартість підприємства становила 55 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-