Галущенко обговорив із послом Швеції закупівлю генеруючого обладнання для однієї з областей України

Галущенко обговорив із послом Швеції закупівлю генеруючого обладнання для однієї з областей України

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із послом Швеції в Україні Мартіном Обергом різні аспекти закупівлі обладнання для розподіленої генерації для однієї з областей України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Ключовою темою зустрічі стала допомога шведської сторони у закупівлі обладнання для нарощування потужностей розподіленої генерації. Зокрема обговорювалися фінансові, організаційні та технічні аспекти закупівлі і встановлення обладнання в одному з регіонів, що зазнав значних втрат на енергооб’єктах внаслідок російських атак.

Крім того, Галущенко і Оберг обговорили напрямки подальшої двосторонньої співпраці в енергетичній галузі. Міністр подякував Швеції за підтримку українського енергосектору та допомогу, надану з початку повномасштабного російського вторгнення: 172 вантажі енергетичного обладнання та понад 25 млн євро внеску до Фонду підтримки енергетики України.

Читайте також: Галущенко обговорив із Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із заступницею адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман поглиблення співпраці для посилення стійкості української енергетичної системи в умовах російських атак.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-