Розподілена генерація і посилення ППО: заступник Галущенка зустрівся з міністеркою енергетики США

Розподілена генерація і посилення ППО: заступник Галущенка зустрівся з міністеркою енергетики США

Укрінформ
Заступник міністра енергетики України Роман Андарак провів зустріч з міністеркою енергетики США Дженніфер Гренголм у межах 5-ї зустрічі міністрів Партнерства з трансатлантичної співпраці в галузі енергетики та клімату (Р-ТЕСС).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міненерго

Андарак ознайомив очільницю профільного міністерства США з поточною ситуацією в українській енергосистемі, акцентувавши на тому, що Росія продовжує здійснювати атаки на об'єкти генерації та передачі електроенергії, а також газової інфраструктури.

«Для захисту енергетичних об’єктів критично важливим є посилення систем протиповітряної оборони, це – найкращий спосіб захистити усі види генерації», - наголосив український урядовець.

Сторони обговорили проєкти співпраці для розвитку в Україні потужностей розподіленої генерації, зокрема встановлення газових турбін.

Заступник міністра ознайомив американську сторону з рішеннями уряду і парламенту України, спрямованими на підвищення енергонезалежності споживачів, а саме встановлення бізнесом та приватними домогосподарствами додаткових генерувальних потужностей. Зокрема, йшлося про розширення кредитних програм та скасування ввізного мита на відповідне енергообладнання.

Особливу увагу приділено напрямку забезпечення резервним живленням об’єктів критичної інфраструктури – водопостачання, водовідведення, охорони здоров'я тощо.

Під час зустрічі також обговорювалися питання співробітництва в ядерній галузі.

Читайте також: Уряд схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації до 2035 року

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко під час візиту до США провів зустріч із міністеркою енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Ґренголм. Ключовими темами зустрічі стала допомога американських партнерів у посиленні стійкості української енергосистеми в умовах російських атак, нарощування потужностей генерації електроенергії та посилення захисту енергетичних об’єктів. Окремо обговорювалися співпраця в атомній галузі та ситуація на окупованій росіянами Запорізькій АЕС. 

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-