Індекс цін на олію сягнув 1,5-річного максимуму - FAO

Індекс цін на олію сягнув 1,5-річного максимуму - FAO

Укрінформ
Індексу цін на олію у липні зріс на 2,4% порівняно із червнем і досягнув масимуму за останні 1,5 року.

Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), передає Укрінформ.

«Індекс цін на олію зріс на 2,4% із червня, досягнувши півторарічного максимуму. Глобальні котирування на пальмову, соєву, соняшникову та ріпакову олії зросли завдяки високому попиту на соєву олію в секторі біопалива та погіршенню перспектив урожаю соняшникової та ріпакової олії в кількох основних країнах-виробниках», - заявили у FAO.

Зазначається, що індекс цін на м’ясо зріс на 1,2% в липні на тлі значного імпортного попиту на баранину, яловичину та м’ясо птиці, навіть попри те, що ціни на свинину незначно знизилися через надлишкову пропозицію в Західній Європі.

При цьому, індекс цін на зернові знизився на 3,8% порівняно із червнем, тоді як світові експортні ціни на всі основні зернові знижуються другий місяць поспіль.

Читайте також: FAO обіцяє допомогти українським аграріям зберегти врожай

Також індекс цін на рис знизився на 2,4% порівняно з червнем на тлі загалом спокійної торгівлі як сортами Indica (Індійський рис), так і Japonica (Японський рис).

Як повідомляв Укрінформ, представники ФAO пообіцяли разом із донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв.

Фото ілюстративне із сайту fao.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-