У липні кожна шоста гривня доходів отримана від ПДФО та військового збору - Мінфін

У липні кожна шоста гривня доходів отримана від ПДФО та військового збору - Мінфін

Інфографіка
Укрінформ
За даними Державної казначейської служби, за липень 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 118,2 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Серед платежів, справляння яких контролюють податкові та митні органи, основні надходження були отримані за рахунок податку на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (38,4 млрд грн); податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (21,3 млрд грн); податку на доходи фізичних осіб та військового збору (19,9 млрд грн); акцизного податку (18,6 млрд грн).

Крім того, податку на прибуток підприємств отримано 5,5 млрд грн, рентної плати за користування надрами - 4,6 млрд грн; ввізного та вивізного мита - 3,7 млрд грн.

При цьому виконання місячного розпису доходів Державною податковою службою становило 106,7%, Державною митною службою - 94,3%.

Загалом за підсумками липня 2024 року до загального і спеціального фондів державного бюджету надійшло 169,0 млрд грн податків, зборів та інших платежів, додали у Мінфіні.

Читайте також: Доходи місцевих бюджетів зросли на ₴60 мільярдів від плану - Марченко

Як повідомлялось, у Верховній Раді зареєстровано урядові законопроєкти №11416 та №11417, якими вносять зміни до держбюджету та Податкового кодексу стосовно підвищення податків. Це має збільшити надходження до бюджету на 125 млрд грн цього року та на 341,9 млрд грн - у 2025 році. Питання пошуку 120 млрд грн для забезпечення сектору оборони є безапеляційною необхідністю, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-