МАГАТЕ пропонує розширити одну зі своїх місій в Україні

МАГАТЕ пропонує розширити одну зі своїх місій в Україні

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання провела онлайн-зустріч стосовно проведення в Україні другого етапу місії МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба інспекції.

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили поточний стан безпеки та захищеності ДІВ на підприємствах, стан подолання викликів, обумовлених війною, стан отримання та використання матеріально-технічної міжнародної допомоги в рамках першого етапу місії МАГАТЕ.

"За результатами онлайн-зустрічі було визначено наступні етапи проходження місії МАГАТЕ ISAMRAD, актуалізовано нагальні потреби підприємств. Представниками МАГАТЕ запропоновано подовження та розширення місії для подолання підприємствами труднощів, пов’язаних із впливом війни та підтримки рівня радіаційної безпеки та захищеності при використанні та поводженні з ДІВ", - повідомляє ДІЯРУ.

Читайте також: На ЗАЕС відбулася чергова ротація місії МАГАТЕ

Перший етап місії МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки ДІВ розпочався у липні 2023 року.

Як повідомлялося, у червні Україна отримала позитивний висновок Міжнародного агентства з ядерної енергії щодо дотримання Угоди про гарантії у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-